Spreekbuis – Jacob Hooghiemstra

Op vrijdag 1 juli hebben wij als GBA fractie afscheid genomen van raadslid Frans Hoekstra en wethouder Max de Haan. Beide hebben zich vele jaren hard ingezet voor GBA en daarmee ook voor de gemeente Achtkarspelen. Omdat wij graag nog gebruik willen maken van hun advies en kennis zijn ze beide benoemd tot erelid. Na veel anekdotes en van beide een afscheidsspeech is het nu aan ons. De nieuwe ploeg.

 

Samen met Edwin de Vries en Dineke Terpstra mogen wij de drie raadsleden vanuit GBA zijn. Ik ben recent beëdigd als raadslid omdat Sierd Vegelin wethouder is geworden. Er komt als gemeenteraad veel (complex) werk op ons af. Om deze onderwerpen ons eigen te maken zijn er in de afgelopen tijd veel inwerkoverleggen geweest. Hoe werkt de gemeentefinanciën, wat komt er allemaal kijken binnen het sociaal domein, veiligheid maar ook bijvoorbeeld de nieuwe omgevingswet.

Ikzelf ben net als Edwin en Dineke eerst steunfractie geweest. Nu worden deze door Gerda Holthuis en Pravina ter Veld ingevuld. Een steunfractielid helpt de raadsleden van de fractie. Zij lezen net als de raadsleden veel stukken en zijn aanwezig bij de overleggen.

Binnen GBA hebben wij onze portefeuilles (onderwerpen) verdeeld. Dit is gedaan op basis van interesse, kennis of omdat wij als raadsleden zelf werkzaam zijn binnen het onderwerp.

Zo wil Edwin zich graag inzetten voor woningbouw en veiligheid, Dineke wil haar ervaring graag inzetten voor het sociaal domein en ik vind Economie, Cultuur en Recreatie onderwerpen waar ik me graag voor inzet.

Wij zitten er niet voor onszelf maar natuurlijk voor u, de kiezer. Heeft u een vraag of zit u ergens mee, aarzel dan niet om contact op te nemen. Dit kan altijd fysiek voor aanvang van de raadsvergadering (19:15 – 19:30) en via info@gbachtkarspelen.nl

Raadslid Jacob Hooghiemstra