Spreekbuis – Gerda Holthuis

Als Gemeente Belangen Achtkarspelen komen wij op voor de belangen voor onze gemeente. Op het moment leven we met z’n allen in een rare wereld, maar ook dan is het belangrijk dat de gemeente niet vergeten wordt. Dat niet alles gaat over geopolitiek of Haagse politiek, maar juist over wat er speelt in onze eigen gemeente. Welke problemen spelen hier en wat hebben de mensen uit Achtkarspelen hierover te zeggen?

 

 

Het is ook belangrijk om ons te focussen op wat de jongeren te zeggen hebben over de onderwerpen die hun interesseren. Zo hebben we recent te horen gekregen dat er het een en andere staat te gebeuren met de dienstregeling van Arriva, iets wat veel mensen uit onze gemeente aangaat. Het openbaar vervoer is ontzettend belangrijk in onze gemeente. Mensen gaan met het openbaar vervoer naar werk of naar school. Als de aanpassing, zoals die aan de raad gepresenteerd is, doorgevoerd wordt, dan heeft de gemeente Achtkarspelen geen goede verbinding meer met de stad Leeuwarden.

 

Ook is het woningenaanbod een groot probleem in onze gemeente. Er zijn weinig tot geen sociale huurwoningen of starterswoningen te vinden. En dit terwijl veel jongeren graag in eigen dorp willen blijven wonen. Het dorp waar ze zijn opgegroeid en het dorp waar veel van hun sociale contacten liggen. Maar als het niet mogelijk is om in eigen dorp, of zelfs in eigen gemeente, te blijven, dan gaat men opzoek naar waar het dan wel mogelijk is.

 

Ik hoop dat het college al goed gevorderd is met de zoektocht naar een extra wooncorporatie die de SWA kan ondersteunen, in de hoop op meer sociale huur- en starterswoningen. Ook hoop ik dat wij als gehele raad een duidelijk signaal af kunnen geven naar de provincie: er moet niet bezuinigd worden op het openbaar vervoer in Achtkarspelen!

 

Als Gemeente Belangen willen wij graag weten wat er speelt onder de mensen. Zit u ergens mee of heeft u een vraag, neem contact met ons op! Dit kan voorafgaand aan de raadsvergaderingen (19:15 – 19:30), maar dit kan ook via een mail naar info@gbachtkarspelen.nl.

 

Namens het GBA,

Gerda Holthuis